top of page

Hoelang blijft je haar weg na het waxen 

Hoelang het haar wegblijft is afhankelijk van meerdere factoren. 

Allereerst verschilt per persoon de snelheid waarmee het haar groeit. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat na het waxen de haren 3 tot 4 weken wegblijven.

 

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je een minimale haarlengte van 0.5 centimeter hebt (gelijk aan een rijstkorrel)

De eerste haartjes zullen wel al eerder zichtbaar kunnen zijn. Dit komt omdat haren in verschillende fases groeien. De haartjes die je dus eerder ziet, zijn niet de haren die gewaxed zijn. Dit zijn de haren die te kort waren om te waxen of haren die nog onder de huid zaten op het moment van waxen. Dit kun je goed beperken door je regelmatig te laten waxen. Ik raad je aan om elke 4 tot 6 weken te waxen voor het beste resultaat.

 

Scheer tussen wax behandelingen door niet. De haren groeien dan snel weer terug en je verstoort het wax-proces. Hierdoor zul je meer last van ingegroeide haartjes en bultjes krijgen. Ook worden van scheren de haren stomp waardoor ze duidelijker zichtbaar zijn. Omdat je met waxen de haren met wortel en al weghaalt, blijven de haren vele malen langer weg dan met scheren.

 

Kan de haargroei minder worden door waxen.

JA! De haargroei kan minder worden door waxen. Dit komt doordat het haarzakje dan volledig uitgeput raakt door het waxen, waardoor het haartje op den duur helemaal niet meer terug groeit. Een bijkomend voordeel is dat met waxen je haarpuntjes zacht en dun terug groeien, hierdoor lijkt de haargroei sowieso al minder dan wanneer je je scheert of ontharingscrèmes e.d. gebruikt. 

Wil je direct jouw afspraak inplannen? Klik dan hier.

Heb je nog meer vragen over waxen? Stuur dan een mail naar info@waxsalonvlissingen.com

bottom of page