top of page
Zoeken

Waxen / Harsen : Hoe werkt het

Bijgewerkt op: 23 mrt. 2019

Hoe werkt Waxen / Harsen.


Om te beginnen is het belangrijk dat je weet dat er twee soorten Wax zijn. Namelijk Hardwax (ook wel filmwax genoemd) en Softwax.


Voor het Waxen kan beginnen is het belangrijk om het te Waxen gebied goed te reinigen van bodylotion, make-up of crèmes. Oke, nu dat is gedaan kunnen we beginnen..


We beginnen met de Hardwax.


Hardwax is een Wax die vloeibaar wordt gemaakt door op te warmen in Waxheater. Dit kan ook 'au bain marie' worden gedaan. Als de Wax vloeibaar is ( tussen de 60 en 65 graden) wordt deze na kort af te laten afkoelen, op het te Waxen gebied aangebracht. Binnen enkele momenten wordt de Wax die op de huid is aangebracht hard. Vandaar ook de naam Hardwax. Deze Wax kapselt de haartjes in (groot voordeel van deze Wax is dat de Wax alleen maar aan de haartjes blijft plakken maar niet de huid). Hierdoor wordt de irritatie van de huid tot een minimum beperkt. Wanneer de Wax wordt verwijderd neemt hij dus alle ingesmeerde haartjes en haarwortels ermee uit. Dit wordt herhaald totdat alle haartjes zijn verwijderd. Soms blijven er nog enkele haartjes achter. Deze worden na het Waxen met een pincet weggehaald zodat je echt superglad bent.


Hardwax wordt vooral gebruikt op gevoelige en /of kleine oppervlakken van het lichaam zoals de schaamstreek. (voor het gezicht wordt ook Hardwax gebruikt, echter is dit een andere soort Hardwax speciaal ontwikkeld voor het gezicht. Deze is fijner en wordt op een lagere temperatuur aangebracht.


Nu is de Wax behandeling klaar en kan de huid worden ingesmeerd met een verzorgende olie, verkoelende gel of crème.


Dan gaan we verder met de Softwax.


De voor en na behandeling van Hard en Softwax is hetzelfde. Echter wordt Softwax gebruikt voor grotere oppervlakken zoals de benen en rug. Softwax blijft in tegenstelling tot Hardwax wel aan de huid plakken. Maar omdat deze Wax alleen gebruikt word op gladde strakke gebieden van het lichaam, is de irritatie minimaal.


Softwax is een plakkerige hars die mild verwarmd wordt, zodat deze met behulp van een Wax-roller of spatel op de huid kan worden aangebracht. De Softwax wordt vervolgens verwijderd door middel van hars-strips. De hars-strip wordt op de Softwax gedrukt/gewreven en er in een vloeiende beweging afgetrokken. De haartjes worden ook hier met wortel en al uit de huid getrokken.


Tips om het Waxen zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken en het beste resultaat te krijgen.


1. Scrub de huid 1 dag voordat je gaat Waxen met een milde zout-scrub. Dit zorgt ervoor dat je haartje overeind gaan staan en daardoor makkelijk te Waxen zijn.


2. Zorg ervoor dat de haartjes een minimale lengte van centimeter hebben (de lengte van een rijstkorrel) Hierdoor kan de Wax zich goed hechten en krijg je het beste resultaat.


3. Twee a drie dagen na het Waxen je huid scrubben met een milde zout-scrub. Dit voorkomt dat dode huidcellen je poriën verstoppen en je ingegroeide haartjes/bultjes krijgt. ( Herhaal dit ongeveer 2 keer per week.


Ik hoop dat je nu in grote lijnen weet wat je van een Wax behandeling kunt verwachten en wat je kunt doen om het zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken.


Het resultaat is verbluffend! Over het algemeen blijven je haartjes 3 tot 6 weken weg, voordat ze weer zichtbaar worden. Eenmaal aan het Waxen zijn er maar weinig mensen die ooit nog terug gaan naar scheren.


Heb je nog vragen of opmerkingen, mail deze dan naar: waxsalonvlissingen@hotmail.com


Ben je overtuigd en wil je direct een afspraak maken, klik dan HIER.
386 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Allereerst een gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst! Wij zijn weer vol goede moed het nieuwe jaar begonnen en druk bezig met een aantal veranderingen toe te passen binnen ons bedrijf. Zo zijn we weer

Belangrijke updates

Zoals je ondertussen wel hebt gehoord moeten wij voor de tweede keer dit jaar wegens Corona onze deuren sluiten op last van de overheid. Ondanks dit ontzettend trieste nieuws, zullen wij er alles aan

Comments


bottom of page