Zoeken

Jeuk, roodheid of pukkeltjes na het waxen.

Heb jij last van jeuk roodheid en of pukkeltjes na het waxen? Ik leg je uit waar het vandaan komt en wat je ertegen kunt doen.


De meeste mensen ervaren de eerste uren na het waxen / harsen een beetje roodheid van de huid. Dit is heel normaal en komt mede doordat waxen als een peeling werkt. De dode huidcellen worden tijdens het ontharen mee verwijdert. Hierdoor krijg je een heerlijk schone en zachte huid, maar kan soms wel wat roodheid en/of jeuk veroorzaken.


Als je je voor het eerst hebt laten waxen kan het gevoel van jeuk of ongemak sterker zijn. Dit kan over het algemeen makkelijk worden weggenomen door 2 dagen na de behandeling te scrubben met scrubzout. Scrubzout desinfecteert je huid en verwijdert vet en vuil wat voor de haaropeningen ligt.


In uitzonderlijke gevallen kun je een allergische reactie krijgen na het waxen / harsen. Een allergische reactie uit zich meestal in roodheid, pukkeltjes en blaasjes. Wel zou dit binnen enkele dagen moeten verminderen / weg zijn. Bij twijfel adviseren wij je huisarts te raadplegen. Ben je allergisch voor bruine pleisters, dan is de kans groot dat je ook allergisch bent voor waxen / harsen.


Wat kun je doen tegen roodheid, jeuk en/of ongemak.


Draag na het waxen loszittende kleding zoals een joggingbroek en wijd t-shirt.

Verzorg je huid met een goede bodylotion, dagcreme of rijke huidolie.

Twee dagen na het waxen je huid scrubben met een scrubzout. Herhaal dit 2 a 3 keer per week.

Ga binnen 12 tot 24 uur na het waxen niet naar de sauna, het zwembad, strand of zonnebank.

Ga niet direct na het waxen sporten en/of een hete douche nemen.


Mocht je toch lekker naar het strand gaan na je wax behandeling, dan raden wij je aan je in te smeren met factor 50. Door de peeling van je huid tijdens het waxen, is deze extra gevoelig voor verbranding.


Heb jij nog meer tips of heb je nog vragen? Laat ze achter in comments.


START WAXING!


15,625 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Allereerst een gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst! Wij zijn weer vol goede moed het nieuwe jaar begonnen en druk bezig met een aantal veranderingen toe te passen binnen ons bedrijf. Zo zijn we weer

Belangrijke updates

Zoals je ondertussen wel hebt gehoord moeten wij voor de tweede keer dit jaar wegens Corona onze deuren sluiten op last van de overheid. Ondanks dit ontzettend trieste nieuws, zullen wij er alles aan

Prijslijst 2021

Voor 2021 hebben we onze prijzen aangepast. Waar we vorig jaar de prijzen niet hebben verhoogd, ontkomen we daar dit jaar helaas niet aan. De reden van onze prijsaanpassing zijn de stijgende kosten di

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

09:00 - 17:00

09:00 - 17:00

17:00 - 22:00

17:30 - 22:00

17:30 - 22:00

09:00 - 12:00

Gesloten

Review logo Google website.png

Sint Jacobsstraat 7

4381 EK Vlissingen

06-22379993

info@waxsalonvlissingen.com

Kvk nummer: 69866287

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google Places Social Icon
  • YouTube Social Icon

Vrienden van Wax Salon Vlissingen

Color logo - no background.png
Original on Transparent.png

© 2017 - 2021 wax salon vlissingen