top of page
Zoeken

Brazilian wax - Wat is dat ?

Brazilian wax, wat is dat en hoe gaat het in zijn werk.


Je zou het misschien niet verwachten, maar de brazilian wax is veruit het meest populair onder de vrouwen die zich laten waxen.


Ik hoor je denken, maar waarom dan, dat doet toch pijn, en dan nog maar niet te spreken over dat je jezelf letterlijk bloot geeft...


Waarom: omdat veel vrouwen met scheren niet overal even makkelijk bij kunnen komen. Daarnaast is het een heel karwei om 2 a 3 keer per week met je scheermes aan de slag te gaan. Door al dit scheren worden je haren stomp en hard, hierdoor kunnen ze minder makkelijk doorkomen, met als resultaat een geïrriteerde huid met bultjes en ingegroeide haren.


Als je je laat waxen weet je zeker dat elk plekje wordt meegenomen, en waxen hoef je geen 2 keer week te laten doen. Waxen doe je maar om de 4 tot 6 weken. In tegenstelling tot scheren, komen bij waxen je haartjes dunner en zachter terug, omdat je deze met wortel en haarzakje verwijderd. Het resultaat is dat je veel minder tot geen irritatie, bultjes en of ingegroeide haartjes hebt.


Dat doet toch pijn: Waxen is niet pijnvrij, dat klopt. Maar het valt in de praktijk reuze mee, de gedachte eraan is meestal pijnlijker dan dat het in werkelijkheid is. Het verschilt ook nog per persoon hoe je de 'pijn' ervaart. Als je zwanger bent ben je beter doorbloed en is het vaak gevoeliger. Ook als je ongesteld bent kan het gevoeliger zijn.

Als je eenmaal het resultaat ziet en voelt ben je de 'pijn' snel vergeten. Hoe vaker je je laat waxen hoe minder gevoelig het wordt.


Jezelf bloot geven: Ja, dat is voor sommige vrouwen toch een issue, en dat snap ik heel goed. Als je voor het eerst ergens binnenkomt, een nieuw gezicht en dan gelijk je kleding uit, dat is nogal wat. Wellicht helpt je de gedachte dat jij niet de enige bent! Zoals ik eerder al aangaf, de brazilian wax is populair! Om je een idee te geven, in mijn salon doe ik meer dan 25 brazilian wax behandelingen per week! Op mijn pagina 'foto's' staat een mooie voor en na foto van een brazilian wax.


Wat is een brazilian wax: Een Brazilian wax is het ontharen van de schaamstreek door middel van hardwax. Bij een brazilian wax laat je officieel een dun streepje schaamhaar op de venusheuvel staan. Wil je dit ook weg hebben, dan spreek je over een zogenaamde hollywood wax.

Het verschilt per salon wat er allemaal valt onder de brazilian wax en hoe deze wordt uitgevoerd. Bij Wax Salon Vlissingen valt onder de brazilian wax de venusheuvel, schaamlippen, bilnaad en de bikinilijn.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk: Voor het Waxen kan beginnen reinig ik het te waxen gebied van bodylotion, make-up of crèmes.


Ik voer de brazilian wax altijd uit met hardwax. Hardwax is een Wax die vloeibaar wordt gemaakt door op te warmen. De wax wordt met een wegwerp spatel op het te waxen gebied aangebracht. Binnen enkele momenten wordt de wax die op de huid is aangebracht hard. Vandaar ook de naam Hardwax. Deze Wax kapselt de haartjes in (groot voordeel van deze Wax is dat de Wax alleen maar aan de haartjes blijft plakken maar niet de huid). Hierdoor wordt de irritatie van de huid tot een minimum beperkt. Wanneer de Wax wordt verwijderd neemt hij dus alle ingesmeerde haartjes, haarwortels en haarzakjes ermee uit. Dit wordt herhaald totdat alle haartjes zijn verwijderd. Soms blijven er nog enkele haartjes achter. Deze haal ik na het Waxen met een pincet weg zodat je echt super glad bent.


Nu is de Wax behandeling klaar en kan de huid worden ingesmeerd met een verzorgende olie, verkoelende gel of crème.


Belangrijk: De haartjes moeten voor het beste resultaat een minimale lengte van 0.5 centimeter hebben. Dit is ongeveer gelijk aan een rijstkorrel. Langer mag altijd. Kijk ook even op de pagina wax tips. Hier vind je relevante tips om het waxen zo aangenaam mogelijk te maken voor jezelf en het beste resultaat te behalen.

715 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Allereerst een gezond en gelukkig nieuwjaar gewenst! Wij zijn weer vol goede moed het nieuwe jaar begonnen en druk bezig met een aantal veranderingen toe te passen binnen ons bedrijf. Zo zijn we weer

Belangrijke updates

Zoals je ondertussen wel hebt gehoord moeten wij voor de tweede keer dit jaar wegens Corona onze deuren sluiten op last van de overheid. Ondanks dit ontzettend trieste nieuws, zullen wij er alles aan

Comments


bottom of page